Uuden lintutkan esittely Saviolla

Keksijä, insinööri Tupakumpu esittelee uutuuskeksintöään tänään Savion lavalla klo. 18 alkaen. Tupakumpu tunnetaan mm. älyohjautuvan haulikon patruunan keksijänä. Nyt hän esittelee uutuuslaitettaan, joka kartoittaa alueella olevat teeret ja metsot.

Laite paikantaa linnut 10km:n säteellä ja näyttää tulokset älypuhelimen näytöllä. Laitteen tarkkuus on noin kolme metriä. Metsästäjä voi sen perusteella hiipiä teeren tai metson lähelle ja suorittaa onnistuneen riistalaukauksen.

Käyttämällä Tupakummun aiempaa keksintöä, älyohjautuvaa haulikon patruunaa, voi laukauksenkin ampua kauempaa eivätkä linnut häiriinny metsästäjästä. Uuden laitteen avulla on helppo tyhjentää metsät riistalinnuista. Seuraavaan versioon on tulossa tunnistus myös fasaaneille, joten seisojankin käyttö metsästäjän apuna jää turhaksi.

Ulkoisesti laite muistuttaa hyvin paljon hiustenkuivaaja. Kuvassa seuran sihteeri kartoittaa teeri ja metsokantaa Saviolla ja hyvältä näyttää.